17/02/2017
Aquesta quaresma, segueix els senyals.

En totes les religions, el camí és un símbol important de la vida humana. La persona és un vianant. Està sempre en camí, no s’ha d’aturar. Tot “transitant”, es va transformat. Lluc, en els Fets dels Apòstols, anomena la fe cristiana el “camí nou”. És un camí que obre nous horitzons i ens introdueix en una nova vitalitat.
La quaresma ens convida a examinar més atentament els nostres camins. Consisteix pròpiament en el fet que visquem la nostra vida d’una manera més amatent i vigilant, que fem el nostre treball més bé de com solem fer-lo, que dediquem més temps a la reflexió, que ens fixem en les nostres relacions i que visquem amb més intensitat el moment present. I ens ofereix l’ocasió d’aturar-nos a pensar si val la pena seguir endavant o bé hem de canviar si ens adonem que avancem per un camí equivocat.
Amb la quaresma, Déu no vol salvar només el cor humà sinó tota la terra. Ens vol preparar a nosaltres i el món sencer per a la Pasqua per tal que la vida, que des del principi Déu ens ha regalat, torni a florir.

(Adaptació de textos del teòleg Anselm Grün)

Per tot això des de l'equip de Pastoral us convidem, aquesta quaresma, a seguir els senyals.


© Fundació Privada Educativa Vedruna - Tots els drets reservats