30/01/2017
Celebrem el Dia de la Pau: "Construïm ponts cap a una realitat millor".

Isaac Newton va dir que els homes construïm massa murs i no suficients ponts. Murs com els que els homes han aixecat a través de tota la història. El mur de Berlín, considerat durant molt de temps com el mur de la vergonya, va ser enderrocat el 1989. Moltes coses han canviat des d’aleshores, però avui en dia segueixen existint infinitat de murs que separen les persones i que són el reflex de l’egoisme, de l’odi, de la venjança, dels interessos comercials, del racisme i dels fanatismes religiosos.
 

Jesús mateix va dir que ell no havia vingut a portar pau a la terra.  I no és que no la volés o que no la practiqués, ans al contrari, ell va dir: Us deixo la pau, us dono la meva pau. Ell mateix va ser un constructor de pau. El problema era que el missatge de Jesús era revolucionari i moltes persones no toleraren que es deixessin els bons costums religiosos per seguir el Messies. Com sempre, els éssers humans volen imposar què ha de creure la gent o què ha de pensar. Són els murs religiosos, els murs de les idees, són murs d’intolerància, que encara avui segueixen dividint-nos.

Quan Jesús ens parla dels pacificadors, es refereix -com va dir Schmid- a aquells que treballen per la pau. A aquells homes i dones que sempre estan disposats  a cedir, a suportar i a perdonar i també a treballar per conciliar la pau i  aplanar les diferències entre els homes.

Si ens adonem, Jesús és el gran pacificador. Perquè ell és l’únic que ha mediat en el gran conflicte que tots nosaltres, els humans, tenim amb Déu. I no és que Ell estigui en contra de nosaltres, sinó que som nosaltres els que li hem girat l’esquena. Ell vol que tornem a fer les paus. És ell mateix qui ha posat un pont perquè ens hi puguem apropar. El sacrifici de Jesús és un pont de reconciliació. Però és un pont que ningú t’obligarà a passar, sinó que l’hauràs de traspassar per decisió personal i per fe.

Els pacificadors són homes i dones que estan en pau amb Déu i amb ells mateixos, perquè han estat estimats, perdonats i acceptats pel Creador. L’artífex d’aquesta pau és Jesús.  La pau que Ell ens ha donat no és la pau que el món ofereix (que moltes vegades de pau, només en té el nom), sinó una pau interior que promou la pau amb tothom.
(Text de Fidel Caralt, col·laborador del programa Néixer de Nou)


Celebrem el Dia de la Pau 2017 i construÏm, simbòlicament, ponts cap a una realitat millor.


© Fundació Privada Educativa Vedruna - Tots els drets reservats