Alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat de les escoles de Catalunya, però també de Pamplona i Madrid, compartiran una setmana d’activitats culturals, tasques de voluntariat, dinàmiques de creixement personal i testimonis diversos. Una setmana de convivència per conèixer millor la figura de Joaquima i pensar maneres de seguir les seves passes segons la realitat de cadascú.

Gràcies a tots/es els i les joves que hi participen i a les professores voluntàries que acompanyen: Imma i Sofia.

 

 

 

75 Alumnes de 4t d’ESO de les escoles Vedruna de Catalunya participen durant dos dies d’una trobada a Llinars del Vallès on conèixer gent, intercanviar inquietuds, aficions i fer xarxa. Acompanyats per 11professors i l’equip de Pastoral Vedruna Catalunya realitzen divertits tallers i dinàmiques de creixement personal. Una experiència molt enriquidora que segur que els ajudarà a “dirigir la mirada”.

Fa 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. Una experiència que va transformar la seva vida, on “El final d’un camí és l’inici d’un de nou.”

Ens aproximarem a l’experiència del pelegrí de Loiola, seguint les seves petjades per la ciutat de Manresa, i visitarem l’espai renovat de La Cova, on els mosaics de Marco Rubnik ens conviden a la reflexió i el coneixement del pensament que contenen els Exercicis Espirituals.

“Entenia i coneixia moltes coses […], i amb una il·luminació tan gran que totes les coses li semblaven noves».  (Fragment del llibre «El pelegrí. Autobiografia de Sant Ignasi de Loiola»)

 

“L’espiritualitat, una realitat emergent” amb Alícia Guionet de Migrastudium, ha estat el tema entorn el qual les escoles Vedruna de Catalunya hem treballat, reflexionat i compartit a la trobada d’equips de pastoral d’aquest any.

Una jornada molt profitosa de retrobament i benvinguda a les noves incorporacions.

 

6 dies a Vic per conviure amb altres joves de la teva edat, compartir experiències, créixer i fer voluntariat (llar juvenil Vedruna, discapacitats o menjador social) combinat amb activitats de lleure i creixement personal. I a més… Visita el Manso i coneix més sobre Joaquima de Vedruna i el seu projecte.

Del 24 al 30 de juny de 2024

Preu aprox: 85 € (no inclou el desplaçament a Vic; per formalitzar la inscripció caldrà fer una bestreta de 30€)
Persona de contacte: elenamateos@vedrunagirona.org
Nombre màxim de participants: 15 alumnes
Inscripcions i reunió informativa online: durant el mes de maig

 

Activitat per a joves de 17 a 20 anys (1r, 2n de bat i exalumnes de 1r any)

T’agrada caminar? Vols viure l’experiència de compartir camí, paisatges i vivències amb altres joves de la teva edat? Et proposem aquest viatge seguint la ruta que Joaquima de Vedruna va fer en el seu emigrar, tot fugint de la persecució en temps de la 1ª guerra Carlista, al 1840.

De Berga a Oceja, 3 dies, 75 km.
Del 24 al 28 de juny de 2024

Persona de contacte: miquelcodina@vedrunabalaguer.cat
Nombre màxim de participants: 15 joves
Preu aprox: 100 € (per formalitzar la inscripció caldrà fer una bestreta de 50€)
Inscripcions i reunió informativa online: durant el mes de maig

Ajudeu-nos a difondre l’activitat! [PÒSTER 2023] [VÍDEO]

T’oferim una experiència de contacte amb la gent gran en una residència situada a l’Espluga de Francolí o amb nois i noies discapacitats que treballen en un taller a Montblanc. Aquí tindràs l’oportunitat de posar en joc els teus propis dons i qualitats al servei dels altres. També podràs descobrir els valors que aquests ancians i joves discapacitats poden aportar, de manera gratuïta  i generosa. I tot això ho compartirem fent grup, a través de les dinàmiques, moments de reflexió i interiorització, la realització de les tasques de la casa que ens acull, en el temps lliure… T’hi animes?

Del 30 de juny al 6 de juliol de 2024


Preu aprox: 85 € (inclou el desplaçament a l’Espluga de Francolí; per formalitzar la inscripció caldrà fer una bestreta de 30€)
Persona de contacte: antonioortega@escorialvic.cat
Nombre màxim de participants: 12 joves
Inscripcions i reunió informativa online: durant el mes de maig

Ajudeu-nos a difondre l’activitat! [PÒSTER 2023] [VÍDEO]

Reprenem amb molta il·lusió les trobades de l’itinerari amb alumnes de 2n d’ESO al Montseny “Seguint les passes de Joaquima” i de 5è de primària a Vic i el Manso.